Kenmerken
  • Aantal passagiers: 12
  • Aantal slaapplaatsen: Geen
  • Thuishaven: Veere
  • Vaargebied: Veerse Meer, Ooster- en Westerschelde

Op de website van Stichting Behoud Hoogaars vindt u informatie over de mogelijkheden om mee te varen met zeilschip De Drie Gebroeders.

Mogelijkheden

  • Meezeiltochten
  • Arrangementen

Vaartochten en arrangementen

Drie Gebroeders

De hengst De Drie Gebroeders is gebouwd in 1908 op de werf 'Moed en trouw' van Petrus Verras in De Paal.

In februari 1996 kwam het schip in het bezit van de Stichting Behoud Hoogaars. Helaas was het schip inmiddels in een te slechte staat om door de SBH te worden ingezet. In 2000 is zij volledig gerestaureerd in de voormalige timmerfabriek van de Kon. Mij. De Schelde.

Eenmaal aan boord van zo'n oude dame valt de tijd stil. De sfeer van weleer wordt tastbaar. De zilte atmosfeer, vermengd met de lucht van lijnolie en teer. Zeilend zwerven over de Oosterschelde en droogvallen op een plaat. Niemandsland. Voor velen een ultieme ervaring. Aan boord ontstaat saamhorigheid door met elkaar het schip op koers te houden.

Een beproefd middel voor sponsors om hun medewerkers aan het eind van een zwerftocht als team van boord te laten gaan. Door overheden en bedrijven die de Stichting Behoud Hoogaars ondersteunen worden de hoogaarzen en hengsten regelmatig gebruikt om zakelijke contacten te leggen of te ondersteunen. Vaak gebruikt de Provincie Zeeland de schepen voor representatieve doeleinden. Ook onze donateurs zijn regelmatig op een van de schepen van hun Stichting te vinden.

Het is ook mogelijk dat wij één of meerdere schepen voor uzelf of voor uw bedrijfsactiviteiten inzetten. Hiermee sponsort u het behoud van deze varende monumenten. Wij bieden u een goed verzorgde en onvergetelijke dag vanaf elke locatie in Zeeland.

Contact opnemen met zeilschip Drie Gebroeders

Uw naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Bericht (verplicht)

Dank voor uw bericht. We nemen snel contact met u op.
Terug naar de hoofdpagina.

U heeft één of meerdere velden niet juist ingevuld. Controleer aub uw invoer.