Kenmerken
  • Aantal passagiers: 12
  • Aantal slaapplaatsen: Geen
  • Thuishaven: Veere
  • Vaargebied: Veerse Meer, Ooster- en Westerschelde

Op de website van Stichting Behoud Hoogaars vindt u informatie over de mogelijkheden om mee te varen.

Mogelijkheden

  • Meezeiltochten
  • Arrangementen

Vaartochten en arrangementen

Andries Jacob

De in 1900 gebouwde hoogaars is oorspronkelijk gebruikt als garnalenvisser. Door de jaren heen is het schip voor veel werkzaamheden ingezet en heeft het vele omzwervingen gemaakt.

Eind jaren 70 wordt het schip weer in originele staat gebracht en op 7 september 1990 wordt de YE 36  aan de Stichting Behoud Hoogaars overgedragen, als levend bewijs voor wat de visserij heeft grootgemaakt.

Eenmaal aan boord van zo'n oude dame valt de tijd stil. De sfeer van weleer wordt tastbaar. De zilte atmosfeer, vermengd met de lucht van lijnolie en teer. Zeilend zwerven over de Oosterschelde en droogvallen op een plaat. Niemandsland. Voor velen een ultieme ervaring. Aan boord ontstaat saamhorigheid door met elkaar het schip op koers te houden.

Een beproefd middel voor sponsors om hun medewerkers aan het eind van een zwerftocht als team van boord te laten gaan. Door overheden en bedrijven die de Stichting Behoud Hoogaars ondersteunen worden de hoogaarzen en hengsten regelmatig gebruikt om zakelijke contacten te leggen of te ondersteunen. Vaak gebruikt de Provincie Zeeland de schepen voor representatieve doeleinden. Ook onze donateurs zijn regelmatig op een van de schepen van hun Stichting te vinden.

Het is ook mogelijk dat wij één of meerdere schepen voor uzelf of voor uw bedrijfsactiviteiten inzetten. Hiermee sponsort u het behoud van deze varende monumenten. Wij bieden u een goed verzorgde en onvergetelijke dag vanaf elke locatie in Zeeland.

Contact opnemen met zeilschip Andries Jacob

Uw naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Bericht (verplicht)

Dank voor uw bericht. We nemen snel contact met u op.
Terug naar de hoofdpagina.

U heeft één of meerdere velden niet juist ingevuld. Controleer aub uw invoer.