Op de kaart

Waar we varen? Op de mooiste plekjes!

Het vaargebied van schepen op deze website betreft de Oosterschelde, Westerschelde, Krammer, Grevelingenmeer, Volkerak, Hollands Diep en het Haringvliet. Het natuurgebied Oosterschelde is met een oppervlakte van 37.000 hectare en 125 kilometer kustlijn het grootste van de Nederlandse nationale parken. Een plek om van te genieten! Veel van de schippers zijn natuurgids van de de Oosterschelde en leiden u graag rond.

Met welk schip u ook meevaart, tijdens uw zeiltocht zult u de mooiste dingen zien! Wat dacht u van bruinvissen en zeehonden in de Oosterschelde... De monumentale stadjes langs het water, waar we kunnen afmeren om deze te voet te verkennen... Of een bloedrode zon die zich aan het eind van een warme zomerdag sereen in het water laat zakken...

's Avonds bij zonsondergang voor anker of aan een eilandje op het Grevelingenmeer afmeren.

Langs het Zeeuwse- en Zuid Hollandse water zijn veel mooie monumentale stadjes als Veere, Zierikzee, Middelburg, Brouwershaven, Willemstad en Hellevoetsluis die u kunt verkennen. Afmeren in een monumentale plaats: alles is mogelijk in Zeeland!

Met wat geduld en een verrekijker bij de hand maak je grote kans er eentje te zien. De Oosterschelde telt minstens 37 bruinvissen. Dat blijkt uit een telling van de Stichting Rugvin en het Wereld Natuur Fonds in 2009.